Ben olsam ne yapardım ? Koh Samui - Bangkok


Ben olsam nasıl gezerdim serisinin ilk parkurunu özellikle balayı ya da münferit seyahate çıkacak çiftleri düşünerek yazdım. Her gününü detaylı olarak anlattığım bu seyahat rehberiyle Tayland, Koh Samui ve etrafını benimle birlikte gezmeye ne dersiniz?

Koh Samui ülkemizde son yıllarda fazlaca duyulmaya başlayan ve gün geçtikçe popüleritesi artan bir destinasyon. Tayland’ın, Avrupa ve Avustralya’dan gelen gençler tarafından özellikle ayın belli günlerinde organize edilen Full Moon partileri ile dünyaya tanıtılan bu adası, karaya yaklaşık olarak 15 km mesafede bulunmaktadır. Adanın en eğlenceli bölgesi Chaweng ve Bangrak arasında olup en güzel sahilleri Chaweng ve Lamai Beach kıyılarıdır.

NE ZAMAN GİDİLMELİ?

Koh Samui adasında 3 ayrı mevsim yaşanmaktadır. Bunlar sırasıyla; Sıcak Dönem (Mart – Ağustos arası) , Kuru Dönem (Aralık – Şubat arası) ve Muson Dönemleridir (Eylül – Kasım arası). Havanın en tahammül edilebilir sıcaklıklarda olması ve yağmur ihtimalinin düşük olması sebebiyle, “Sıcak Dönem” en fazla ziyaret edilen zamandır.

NASIL GİDİLİR?
Koh Samui’ye Türkiye’den ulaşmak için öncelikle Tayland’ın başkenti Bangkok’a gitmeniz gerekiyor. Bangkok’a Türk Hava Yolları, Emirates, Qatar Hava Yolları veya Singapore Hava Yolları ile ulaşabilirsiniz. Bunların arasında direkt uçuş alternatifi sunan tek havayolu THY’dir.
Bangkok’a varış sonrası, Koh Samui adasına geçmek için 2 farklı alternatifiniz mevcut. Bunlardan ilki; Thai havayolları, diğeri ise Bangkok Airways. Uçak seferlerinin sadece bu iki havayolu tarafından yapılması sebebiyle genelde ara uçuş fiyatları Tayland’ın diğer adalarına olan uçuşlara göre daha pahalıdır. Bangkok’un Koh Samui’ye mesafesi yaklaşık 700 km’dir.

Ben Olsam Böyle Gezerdim

1. Gün – Bangkok’a Yolculuk Başlıyor

Bangkok uçuşunuzda önerim Türk Hava Yolları 20.05 seferi olacaktır. Hava kararırken İstanbul’dan yola çıkacak ve ertesi sabah yerel saat ile 09.30 civarlarında Bangkok’a varmış olacaksınız. Koh Samui biletinizi alırken İstanbul’dan geldiğiniz uçağın rötar yapabileceğini, gümrük işlemlerinde vakit kaybedebileceğinizi de düşünüp mutlaka en az 3 saatlik bir ara olmasına dikkat edin.

2. Gün – Hindistan Cevizi, Palmiye Ağaçları ve Cennet Koh Samui ile tanışma

Koh Samui‘ye ulaştıktan sonra sizi karşılayan muhteşem manzara karşısında belki de hayatınızda gördüğünüz en güzel hava alanının burası olduğunu düşünebilirsiniz. Otelinize gidiş için Türkiye’deki seyahat acentanızdan bir transfer rezervasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer tatilinizi kendiniz planlamışsanız ve herhangi bir acentayla çalışmıyorsanız kaldığınız otelden de bir araç isteyebilirsiniz. Bu hizmet Tayland’da oldukça yaygın olarak kullanılmakta olup gayet de iyi işlemektedir. Diğer bir alternatifiniz, her daim taksi olacaktır. Otele yerleştikten muhteşem bir deniz ve ipeksi kumsallar sizi bekliyor. Otelinizin yakınlarında bir sahile ya da havuz başına yerleşin. Her nereden geldiyseniz, geçmişle bağlantınızın koptuğunu hissedeceksiniz. Tavsiyem İlk gün kendinizi zorlamayın, deniz kokusunu içinize çekin, güzel bir kokteyl söyleyin ve doğa karşısında ne kadar küçük olduğunuzun farkına varın. Bu mistik havayı solurken adeta kendinizi oraya ait hissedeceksiniz.

Akşam yemeğiniz için Kulaypan Oteli’nin adadaki ünlü mekânlarından biri olan Bud Saba’yı öneririm. Restoranda kumsal üzerine yerleştirilmiş ve mum ışığıyla aydınlanan ahşap masalar ve kenarları hasır perdelerle dekore edilmiş localarda yemek servisi yapılmaktadır. Menüsü tamamen yerel lezzetlerden oluşmaktadır. Özellikle yerel mutfaktan oluşan bir menüsü vardır.
Bud Saba Restoran_GET

 
3. Gün – Thai Mutfağı, Masaj keyfi ve Full Moon Parti

Sabah uyandığınızda mis kokular, tropikal meyveler ve gülen yüzlerle dolu bir kahvaltı sizi bekliyor olacak. Bana kalırsa bugün de otelin etrafında kalıp, kendinizi farklı aktivitelerle ve dokunuşlarla şımartın. Spa ve masaj keyfi bunların başında geliyor.

Eranda Spa

Kaldığınız otelde mutlaka masaj hizmeti de veren bir spa bulacaksınız ancak size farklı seçeneklerde sunmak istiyorum. Çok otantik bir merkez olan Eranda Spa’nın dünyaca ünlü Thai masajını denemenizi şiddetle öneririm. Daha kaliteli bir spa hizmeti almak isteyenler Six Senses Spa’ya gidebilir. Fiyatları dışarıya göre daha pahalı olmasına rağmen farkı hemen hissedeceksiniz. Geleneksel Thai masajı, size verilen ipek ya da benzeri bir pijama üzerinden, eğitim almış bayanların kaslarınıza kısmen baskı, kısmen gerdirme hareketleri uygulayarak yaptıkları bir masaj türüdür. Günümüzde Tayland‘da bu masaj haricinde esasen Bali’de uygulanan aromaterapi (çıplak vücuda ılık esans karıştırılmış yağlar ile yapılır), geleneksel Thai masajlarından biri olan Ayak Masajı (foot Reflexology) da yapılmaktadır. İlk gün yaptıracağınız masajın kesinlikle Geleneksel Thai Masajı olmasını öneririm. Daha sonraki günlerde ise mutlaka 2,5 saatlik Samui Sensation paketini deneyin.
Beden ve ruhunuzu rahatlattıktan sonra karnınızı doyurmanın vakti geldi.
Eğer yemek konusunda yeniliklere açıksanız, dünyada görünümden ziyade lezzete önem veren Thai mutfağını mutlaka denemelisiniz. Kırmızı biber, taze nane, misket limonu, yer fıstığı, Hindistan cevizi başta olmak üzere egzotik tatlar ile yaratılan eşsiz karışımlardan oluşan Thai Mutfağı oldukça zengindir. Hemen hemen her otelin restoranında ya da snack barında kolaylıkla tadabileceğiniz Thai mutfağında temelde beş farklı ana yemek türleri var. Çorba, salata, köri, kızartma-ızgara ve erişte.İlk gün tavsiyemlerim; Tay usulü kızarmış uzun erişte (Phad Thai) ve Rosto ördekli köri (Kaengphet pet yang) olacak.

Kendinizi genç ve enerjik hissediyorsanız, ruh ve bedenimizi yeterince dinlendirdik diyorsanız, adanın her yerinde reklamları yapılan ve Internet’te Koh Samui’nin gece hayatını araştırırken sürekli karşınıza çıkacak olan Koh Phangan adasındaki Full Moon Partilere gitmenizi şiddetle öneririm. Eskiden ayda sadece bir kez dolunay olan gecelerde yapılan bu parti, talebin artması üzerine Half Moon Parti olarak da belli günlerde yapılır oldu. Bu aktivite, artık her hafta farklı isimlerle (Full Moon Party , Half Moon Party, Black Moon Party gibi) Koh Phangan adasında yapılmaktadır. Bu adaya sürat tekneleriyle gidilir ve Samui’ye gelen neredeyse tüm gençler sahilde düzenlenen bu partide eğlenir. Genellikle akşamüstü gidilip sabah saat 4 civarında dönülen bu partiyle ilgili resepsiyondan ya da şehirde bilet satan acentalardan bilgi almanızı öneririm. Seçilecek teknenin kalkış ve dönüş saatlerini mutlaka önceden öğrenip bu doğrultuda karar verin zira her firma başka saatlerde gidip dönebiliyor.

Eğer bu tarz bir sahil partisine katılmak ve maceraya atılmak istemiyorsanız, akşam yemeğini için Chaweng Beach bölgesinde bulunan alışveriş ve eğlence caddesindeki restoranlardan birini seçebilirsiniz. Chaweng bu konuda bir cennet gibidir. Arzu ettiğiniz her türlü mutfağı rahatlıkla bulabilirsiniz. Et seviyorsanız adanın ünlü Brezilya restoranı Zico’ya gitmelisiniz. Burası dünyadaki diğer Brezilya restoranları gibi, masada tabağınızın yanında bulunan bir tarafı yeşil, bir tarafı kırmızı olan kartınızı yeşil renkte tuttuğunuz sürece garsonların size şişlere takılmış farklı etleri sürekli olarak servis edecekleri bir mekândır. Doyduğunuz zaman ya da bir süre ara vermek istediğiniz zaman kartınızı kırmızıya çevirmeniz yeterli olacaktır.

Zico's Restoran

4. Gün – Koh Samui Adası Dağ Safarisi ve Romantik Akşam Yemeği


Adadaki dördüncü gününüzde biraz hareketlenmenin ve günü birlik turları keşfetmenin zamanı geldi. Turları İstanbul’daki seyahat acentanizdan ya da otelinizin ilgili bölümlerinden ayarlayabilirsiniz. Benim size 3 farklı önerim olacak. Bunlardan ilki; Koh Samui’yi daha iyi tanımak ve Tayland’ın egzotik adalarında yerel insanların hayatlarını nasıl geçirdiklerini görmek amacıyla yapılması gereken öğle yemekli Samui Adası Dağ Safarisi Turudur. 250 km2’lik bir ada olan Samui’nin dörtte üçü Hindistan Cevizi ve meyve ağaçları ile örtülü ormanlarla kaplıdır. Tüm dünyada Hindistan Cevizi adası olarak tanınmakta olan bu adada, Hindistan cevizinin hayatın her adımında kullanıldığına şahit olacak ve eğitimli maymunların ağaçlardan nasıl Hindistan cevizi topladıklarını göreceksiniz. Sabah kahvaltıdan sonra otelinizden 4×4 jeeplerle hareket edecek ve Chaweng gözlem noktasına varacaksınız. Burada Chaweng sahilinin panoramik görüntüsünü karşısında büyülenecek ve bolca fotoğraf çekeceksiniz.

Daha sonra da Grand Ma ve Grand Pa Doğal Kayalıklarına gideceksiniz. Bu kayalıklar ilginç oluşumları ve farklı şekilleriyle ilginizi çekecektir. Hikayeyi yerinde dinlemek mutlaka daha etkili olacaktır.

Grand Ma ve Grand Pa Doğal Kayalıkları

Güne 650 metre ile Samui’nin en yüksek noktasında bulunan Tar Nim Şelalesi’ne çıkarak devam edeceksiniz. Burada fil üzerinde 15 dakikalık bir gezinti yapabilirsiniz. Sakın korkmayın, Güneydoğu Asya filleri Afrika fillerine göre daha küçüklerdir. Taştan oyma heykellerin bulunduğu Büyülü Bahçe ve kauçuk üretim çiftliği, seyahat acentaları tarafından organize edilen bu turun diğer durakları arasında bulunmaktadır. Gözlemleme tepesinde öğle yemeğinden sonra gün batımının muhteşem manzarasını seyredebileceğiniz Büyük Budha heykeli ziyareti ile günü bitirmiş olacaksınız.

Akşam yemeği için Zazen Samui’yi öneriyorum. Zazen Boutique and Spa Resort’ta bulunan bu ünlü restoran, birçok ödül almıştır. Plaja bakan ana mekânda oturabileceğiniz gibi, plaj üzerine yerleştirilmiş olan salalarda (loca) da romantik bir yemek yiyebilirsiniz. Tayland ve dünya mutfağından oluşan başarılı bir menü sunan Zazen Restaurant, ünlü şefi Stephane French’in de dokunuşlarıyla adanın en romantik, sofistike ve samimi mekanlarından biridir. Şef uzun yıllar güney Fransa’da kalmış olduğundan başında bulunduğu mekanlarda Provence mutfağının etkileri görülmektedir. Akşamları yüzlerce mumun ışığında, soft jazz esintileri ile servis edilen yemeklerin yanında, bazı akşamlarda geleneksel Thai danslarını da izleyebilirsiniz. Restoranın alt katında yer alan Şarap mahzenine de bir göz gezdirebilir ve zengin kavdan şarap seçebilirsiniz.

Bu mekânda size önereceğim yemekler ise şöyle:

“Pumpkin Shake”: Karışık yer fıstığı ve oryantal baharatlı bal kabağı
“Cappuccino”: Kızarmış kaya yengeci “salpicon” ve Cappuccino soslu yengeç
“Tartare”: Tuna Balığı ve Hokkaido deniztarağı, taze yeşillikler, limon ve sızma zeytinyağlı ile hazırlanmış tartar sosla beraber
“Vanilla Snow”: Beyaz şarap ve Bourbon sosunda, kısık ateşte uzun sürede kavrulmuş Kar Balığı
“Classic Touch”: Tavada Rossini tarzı pişirilmiş ‘kaz ciğeri’ ile beraber kavrulmuş siyah Angus eti
“Temptation”: Ev yapımı Zazen dondurmayla beraber servis edilen siyah çikolata fondü

Zazen Restoran

Gerekli Bilgiler:
Kişi başı yaklaşık fiyat: 1,000 Bt (3 çeşit yemek )
House wine – şişe fiyatı: 850 – 1,450 Bt
House wine – bardak fiyatı: 200 – 400 Bt
Müzik ve Show: Canlı Thai Müziği, Salı ve Pazar akşamları ise geleneksel Thai dansları (20:00’den itibaren)

5. Gün – Kah Nang Yuan, Kah Toa Adaları ve The Cliff Bar & Grill’de Yemek Şöleni


Günlük turlara devam ediyoruz. Ne yani tek göreceğiniz adanın Koh Samui olacağını düşünüyordunuz? Doğa Tayland’ın tek sahibi, üstelik çok da cömert davranmış. Durup dinlenmek yok, gezmeye devam!

Ada turları, denizden keyif alanların kaçırmaması gereken bir fırsat. Şnorkelle dalış yapabilir, binlerce renkteki balıklarla yüzebilir ve hatta bunlara dokunabilirsiniz. Koh Nang Yuan ve Koh Tao adaları turundan bahsediyorum. Özellikle Koh Nang Yuan, Tayland körfezinin dalış cennetlerinden biri olarak bilinmektedir. Bu ada, Koh Samui’nin 70 km kuzeyinde bulunmaktadır. Sabah erken saatlerde tur rehberiniz sizi otelinizde bekliyor olacak. Bophut Koyu’ndan saat 08:30’da hareketle yaklaşık bir buçuk saat süren deniz yolculuğunun ardından kum şeridi ile birbirine bağlı 3 adacıktan oluşan Koh Nang Yuan’a varacaksınız. Bu adada verilen molada şnorkel ile dalabilir, rengârenk tropik balıkları ellerinizle besleyebilirsiniz. Sonrasında sürat motorları ile Koh Tao Adası’na geçecek ve öğle yemeğinizi burada yiyeceksiniz. Koh Tao’da Mango Bay ya da deniz suyunun durumuna bağlı olarak başka bir noktada denize girebilir ve güneşlenebilirsiniz. Güneydoğu Asya’da sıklıkla görülen gelgit olayına yakalanmamak için tekneleriniz saat 15.00 civarında adadan ayrılacak ve Koh Samui’ye dönüş yolculuğuna başlayacaklardır.

Koh Nang Yuan

Aktivite dolu bir günün akşamında keyifli bir akşam yemeği sizi kendinize getirecektir. Bunun için The Cliff Bar & Grill en doğru seçim olacaktır. Akdeniz mutfağının etkisindeki menüde, sanki Portekiz, İspanya ve İtalya arasında bir lezzet turu yapacaksınız. Zengin bir şarap listesi olan mekân, deniz mahsulleriyle de sizi mutlu edecektir. Yemek sonrasında Chawend Beach bölgesinde bulunan barlarda ya da gece kulüplerinde eğlenceye devam edebilirsiniz.

Bu mekânda size önereceğim yemek alternatifleri ise aşağıdaki gibidir:

Cozza al vino bianco – Krem kıvamında beyaz şarap soslu Yeni Zelanda midyeleri. Geleneksel İtalyan tarifi– 390 Bt
Gambas al pil pil – Portekiz Piri Piri Karidesi. Özel bir Portekiz yemeği – 380 Bt
Fettucine All Gambetti all Cognac – Kanyak ve krema sosuyla servis edilen kaplan karidesleri – 440 Bt
Australian Fillet 250g – İthal tahılla beslenen 21 günlük dana eti – 980 Bt
Zarzuela De Marisco Seafood Platter – İspanyol pilavı ve kızarmış patates ile servis edilen midye, kalamar, kaplan karidesi ve taze balık – 1,290 Bt
Chocolate brownie cake Çikolatalı brownie ve yanında vanilyalı dondurma ile – 260 Bt

Gerekli Bilgiler:
Kişi başı yaklaşık fiyat: 1,200 Bt (3 çeşit yemek )
House wine – şişe fiyatı: 1,300 Bt
En popüler yemeği: Seafood platter (No 5)
Müzik: Cuma ve Cumartesi akşamları Misafir DJ performansı

6. Gün – Niki Beach ve Dining on the Rocks

İki gündür devam eden turlardan sonra rahatlama, keyif ve lüksü bir arada bulabileceğiniz sakin bir program güne ihtiyacınız olur diye düşünerek, sabah kahvaltısı sonrasında Nikki Beach’e gitmenizi tavsiye ederim. Bu mekan, Cabo San Lucas (Meksika), Mallorca (İspanya), Marbella (İspanya), Marakeş (Fas), Miami Beach (Amerika), St.Barths ve St.Tropez (Fransa)’dan bulunan dünyaca ünlü zincirin Uzakdoğu’daki tek halkasıdır. Gündüzleri müzik, moda ve lezzetli yemeği bir arada bulabileceğiniz, Avrupa standartlarında bir beach club ilginizi çekebilir. İşte Nikki Beach’deki aktivitelerden bazıları:

Sunset Happy Hour 

Pazartesi – Cumartesi arası her gün gün batımında yapılan bir aktivite. Adanın batı yakasında olan Nikki Beach’de güneşin batışı, gökkuşağı gibi inanılmaz renkler ve lezzetli kokteyller eşliğinde unutulmaz bir deneyime dönüşüyor.
Sunday Brunch:

Eğer adada Pazar gününü de geçiriyorsanız, Nikki Beach size kaçırmamanız gereken bir alternatif sunuyor. Sadece turistlerin değil, Tayland’da yaşayan yabancıların da bulunduğu bu ortam saat 11.00’den 16.00’ya kadar devam ediyor. Brunch menüsünde hem Avrupa hem de dünya mutfağından lezzetler ve sushi, thai gibi Uzakdoğu tadları da aynı anda sunulmaktadır.
Seafood Friday

Tüm gün devam eden bu aktivite esnasında adanın en taze ve lezzetli deniz mahsullerini denemek ve bunları birbirinden lezzetli şaraplar eşliğinde tatma imkânı bulacaksınız.

Tour de Med Buffet
Her Çarşamba saat 12.00 ile 16.00 arasında muhteşem bir Akdeniz büfesi sizi bekliyor. Yunan, İtalyan, Fas, İspanyol ve Fransız yemeklerini tadabilirsiniz. Saturday Beach Barbecue Her cumartesi akşamı saat 19.00 ile 22.30 arasında et ve deniz mahsulleri yıldızların altında ve canlı jazz performansı eşliğinde servis ediliyor.

Nikki Beach’de batan güneşin ardından akşam yemeği için tercihiniz Dining on the Rocks olmalı. Adanın en önemli otellerinden biri olan Six Senses içinde yer alan ve dünya çapında üne sahip bu mekâna rezervasyon yaptırmadan gitmeyin.

Dining On the Rocks Restaurant

7. Gün – Bangkok’a Dönüş ve Sea Food Market Restoranda Farklı Bir Deneyim

Artık Koh Samui’den ayrılıp Bangkok’a dönme vakti geldi. Bana kalırsa Uzakdoğu seyahatlerinde deniz ve güneş tatili ile Bangkok ya da Singapore gibi şehir gezilerinin birleştirilmesi gerekiyor. Şehir gezileri ve kültür turları ruh ve bedenimizi yeterince dinlendirdikten sonra yapılmalı.

Bu seyahatte Singapur yerine Bangkok’u gezmeyi öneriyorum. Bu şehri ilk kez ziyaret edenler için rehber ve özel bir araç gerekiyor. İngilizce konuşabiliyorsanız seyahatinizi organize ederken acentanıza, Bangkok’da size önerdiğim programları rehber eşliğinde yapmak istediğinizi söyleyin ve toplamda 100 – 150 Euro kadar fazla ödeyerek bu çok faydalı hizmeti bütçenize ekleyin.

Yani Ben Olsam Böyle Yapardım :)

Havalimanında sizleri bekleyen rehberiniz tarafından karşılandıktan sonra Bangkok şehir turu yapmak üzere yola çıkacaksınız. Bu tur esnasında Yatan Budha, Altın Budha, Çin Mahallesi gibi yerlerden geçecek ve şehir hakkında temel bir bilgiye sahip olacaksınız. Çin Mahallesinde araçtan inmek, ara sokaklarda yürüyüş yapmak ve çiçek pazarının binlerce rengini yaşayıp bu atmosferi solumakla kalmayıp mutlaka fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Bazılarının Bangkok kokuyormuş dediğini duyar gibiyim. Boşverin koksun! Göreceğiniz yerler ve çekeceğiniz fotoğraflar o kadar otantik ve özel olacak ki sonra bana teşekkür edeceksiniz. Chaopraya nehrinde tekne turu yapacak ve Bangkok’da yerel halkın yaşantısından kesitler göreceksiniz.

Akşam yemeğinizi mutlaka Sea Food Market Restaurant’ta alıyorsunuz. Zira deniz mahsulleri Tayland mutfağı ile özdeşleşmiş ürünlerdir. Thai mutfağı denildiği zaman baharat ve deniz mahsulü akla ilk gelenlerdir. Benim size önerim, Tayland’da deniz mahsulleri yiyeceğiniz zaman tercihinizi kabuklulardan yana kullanın. Uzakdoğu’da tutulan balıklar bizim damak zevkimize göre oldukça yavan kalıyor. Buna karşın karides, kalamar, ahtapot, deniztarağı, ıstakoz ve yengeç gibi kabuklular ise son derece lezzetli. Restoranın konsepti gereği, öncelikle tüm deniz mahsulleri, salatalıklar ve meyvelerin sergilendiği tezgahtan elinizde sepetinizle alışverişinizi yapıyor, kasada paranızı ödedikten sonra masanıza geçiyorsunuz. Garsonunuz masanıza gelip size satın aldığınız ürünlerin nasıl pişirilmesini (ızgara, kızartma vs) istediğinizi sorup not alıyor. Salatanızı da nasıl istediğinizi kendisine söylemeniz gerekiyor. Tayland’ın meşhur Fried Rice denilen deniz mahsulleri ile birlikte saç üzerinde kızartılmış pilavı ve ana yemek yanında istediğiniz diğer garnitürleri de sipariş ederek, muhteşem lezzetlerin masanıza gelmesini beklemekten başka yapacağınız bir şey kalmıyor.

Sea Food Market Restaurant

Geceyi taklit ürünlerin satıldığı Patpong Gece Pazarında bitirebilirsiniz.

8. Gün – “Yüzen Çarşı”, Let’s Relax Spa, Sirocco ya da Blue Elephant Restoran

Damnoen Saduak Yüzen Çarşısı Tayland’ı gezmeye gelenlerin geleneksel Tay ticaretini görmeleri için muhteşem bir fırsattır. James Bond tipi denilen teknelerle şehir dışındaki kanallardan, belli köy ve kasabaların içinden geçerek yüzen çarşıya varacaksınız. Burada yerel kadınların sattığı hediyelik eşyalar, yerel yemekler, tropik meyvelerden alabilir ya da tatlarına bakabilirsiniz. Kanalın üzerine inşa edilmiş geleneksel Tay evleriyle, insanların suyun üzerinde geçen yaşamlarıyla, bölgedeki tik ağacı atölyesinde yapılan ve detaylarına şaşıracağınız sanatlarıyla bu kaotik, eğlenceli geziye bayılacaksınız. Rehberiniz size yüzen çarşıda belli bir süre verecek sonrasında Rose Garden denilen ve Tayland’a özgü yerel showların yapıldığı parka gideceksiniz. Öğle yemeğini burada yedikten sonra Bangkok’a geri döneceksiniz.

Yüzen Çarşı

Tayland’dan son bir kez masaj yaptırmadan ayrılmak olmaz! 17.00’da Let’s Relax Spa’da 2 saatlik Thai Masaj için rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

Akşam yemeğinizi havanın yağmursuz olması durumunda State Tower’ın en üst katında yer alan Sirocco isimli restoranda almanızı öneririm. Havanın yağmurlu olması durumunda ise şehrin en ünlü Thai restoranlarından biri olan, Dubai ve Londra gibi şehirlerde de şubesi bulunan Blue Elephant Restaurant’da yemelisiniz.

Sirocco Restaurant

9. Gün – Buddha’yı Ziyaret ve Bangkok’a Veda

Son gününüzde Kraliyet sarayını gezecek ve Emerald Budha’yı göreceksiniz. Yaklaşık 2, 5 saat kadar sürecek bu turun ardından uçak saatine (20.00) kadar serbest zamanınız var. Elektronik alışverişi için Pantip Plaza’ya uğrayabilir ya da büyük alışveriş merkezlerinden Central, MBK ya da Siam Paragon’a gidebilirsiniz.

THY 23.35 seferiyle İstanbul’a hareket ederken aklınızdan neler geçiyor olacak acaba?
Eğer Tayland’a gider ve önerdiğim programı uygularsanız, buraya görüşlerinizi ve anılarınızı yazmanızı çok isterim.

Beni habersiz bırakmayın!!!

Bu adreslere de bakmanızı öneririm:

SPA

Plajlar

Koh Samui Otel Önerilerim

Bangkok Otel Önerilerim

Restoranlar
 
Görsel Kaynaklar: www.sixsenses.com ; hawkebackpacking.com; www.ziccosaumi.com; http://candilicious1908.wordpress.com/2011/12/17/koh-samui-23-june-2011-27-june-2011/; http://www.samuizazen.com/bestrestaurantssamui.html ; http://amazingthailandtravel.blogspot.com/2010/12/koh-nang-yuan-natural-charm-emerald.html; http://leolaksi.wordpress.com/2008/12/05/seafood-restaurants-in-bangkok/; http://2nomads1narrative.com/south-east-asia/thailand/
 

Yorumlar

  1. Biz de Mayıs sonu gideceğiz ekipçe, bu faydalı yazı için teşekkür ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili uzakrota ,

      Mayıs sonu geliyor . Seyahatiniz yaklaşıyor eğer bir değişiklik yoksa . Gidip geldikten sonra katkılarınızı bekliyorum .

      Umarım yazdıklarım işinize yarar .

      Şimdiden iyi yolculuklar

      Mehmet Erdoğdu

      Sil
  2. Harika bir yazı olmuş tebrikler. Temmuz ayında eşimle Bangkok, Samui ve Siem Reap'e gitmeyi planlıyoruz. Mevsim ve hava hakkında yorumlarınızı alabilrmiyim
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar

      nasıl atlamışım cevap yazmayı bilemedim ama öncelikle mailiniz için teşekkür ederim . Temmuz ayı Bangkok için iddialı bir aydır . Zira iklim olarak sub tropical iklim kuşağı olduğundan oldukça sıcak ve nemli olacaktır hava . Rutubet vw sıcak sizleri rahatsız edebilir ancak gündüzleri sıklıkla kısa aralıklarla yağmura denk gelebilirsiniz fakat geçen sene açıkçası neredeyse hiç yağmadı ..

      Samui tarafında ise tam mevsime gideceksiniz . En yoğun dönem . Adanın yüksek sezonu .. Kesinlikle çok keyif alacaksınız eminim ))

      Siam Reap için ise aynı bangkok gibi yağmura denk gelme şansınız fazla . hava sıcaklığı genelde 25-30 derece arasında olup ayın yarıya yakını yağışlı oluyor . Mutlaka yağmurluk gerekli .

      geciken cevap için özür ...

      şimdiden iyi yolculuklar

      Mehmet Erdoğdu

      Sil
  3. Merhaba,
    balayında bu turu yapmayı hedefliyoruz biz de:) samuı- bangkok arası uçuş saatine karar verebilmiş değilim. belirttiğiniz 2 tur için (Koh Samui Adası Dağ Safarisi ya da Kah Nang Yuan, Kah Toa Adaları) otele dönüş saatleri tahmini kaç oluyor hatırlar mısınız? CHAWENG plajındaki bir otelde kalacağız ve tüm planınızı uygulayabilmemiz için son günümüzde de bir tura katılmamız gerekecek:)
    Şimdiden teşekkürler;

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben olsam ne yapardım ? Nice - Cannes / Cote d'Azur

Kurumsal Seyahat Yönetimi ile sirketler için saglanan avantajlar nelerdir ?