Michel Roux dan oneriler

Unlulerin tercihleri

Michel roux


1941 yilinda Charolles - Saone et Loire fransa da dogan Roux , savas sonrasinda  ailesi ile Paris e yerlesmistir . Burada sarkuteri isleten ailesinin yaninda kucuk yaslardan itibaren calisan Roux 14 yasinda pastaci sefi olmustur . 

Agabeyi Albert in ardindan Londra ya yerlesen Roux , 1967 yilinda La Gavroche isimli restaurant i acmistir . Bu restaurant ingiltere nin ilk bir , iki ve akabinde uc Michelin yildizi unvani alan restaurant i olmustur . 


1972 yilinda Bray - Berkshire da waterside inn isimli restaurant Roux tarafindan lezzetseverlerin hizmetine sunulmustur . 


Gunumuze degin bircok oduller alan unlu sefin oglu da gunumuzde ayni meslegi icra etmekte ve Waterside inn restaurantini isletmektedir . 



Michel roux dan mekan onerileri 


Paris 


Le dome brasserie montparnasse bulvari uzerinde .. Michel roux buranin sehrin en iyi deniz mahsullerini yaptigini dusunuyor . Kemigi ile birlikte pisirilip , hollandaise sosuyla servis edilen kalkan baliği sefin tercihi . oncesinde de mutlaka  6 yada 9 tane istiridye yiyorum istahimi acmak icin diyor unlu sef .


Paris de en iyi brunch icin tercihi ise ritz hoteli .. Yaklasik 100 civarinda farkli yemek sunuyorlar . Lubnan yemekleri , harika salatalar , ispanyol jambonlari ,sushi .. Lezzetler arasinda gidip geliyorsunuz .. Paris te o kadar cok bistrot varken neden ritz i tercih ediyor diye dusunmek gerekli ! diye de tamamliyor Fransa daki tercihlerini .


İsvicre 

Eger konu cenevre ise , hotel de la paix icinde bulunan Vertig'O restaurant .. Pencere kenarinda bir masa ayirtip yada alip nehir manzarasi esliginde yemek yemek .. Ozellikle sefin yaptigi lezzetli ve karamelli ekmekler cok guzel . Renkleri kahverengi ve isirinca icleri lezzetli ve yumusak ...

İngiltere

Benim tercihim Londra nin icinde degil ama disinda bir yer . Heatrow havalimanina yakin . bray dan ( kendi  restauranti Waterside İnn in oldugu kasaba ) yaklasik 20 dk suruyor . london Hong Kong isimli Harika bir cin restauranti . Agizda dagilan muhtesem dim sum lar icin bile gitmeye deger . Kesinlikle onemli bir kriter var ki burayi secmemde , yuzde seksen oraninda musterisi cinlilerden olusuyor ve bu da dogru bir adreste oldugumu gosteriyor . 

Amerika Birlesik Devletleri 

Newyork da ise ilk adresim unlu sef thomas keller in Per Se isimli mekani . Dunyadaki iki ve uc yildizli michelin restaurantlarinin tumunde yemek yedim  . Ama burasi kesinlille en iyisi . Mutfakta en az sizin kadar iyi ve mukemmeliyetci birinin oldugunu bilmek size sonsuz bir guven sagliyor ve damaginizi sefin ellerine birakiyorsunuz . 
Www.perseny.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben olsam ne yapardım ? Nice - Cannes / Cote d'Azur

Kurumsal Seyahat Yönetimi ile sirketler için saglanan avantajlar nelerdir ?

Ben olsam ne yapardım ? Koh Samui - Bangkok