Londra da kaçırılmaması gereken lezzet mekanları I / Mari Vanna

Londra hergün yeni açılan mekanları ile dünyanın en ünlü mutfak başkentlerinden birisi . Sizlerle  aşağıda şehrin en yeni ve popüler lezzet mekanlarını paylaşacağım . Bunlar genel olarak yeni tatlara açık olan damakların sevebileceği trend mekanlar .

Mari Vanna
116 Knightsbridge, London SW1X 7PJ


St Petersburg , Moskova ve New York dan sonra Mari Vanna başarısını Londra'ya da taşımış gibi duruyor . Londra şubesi henüz daha çok yeni açılmış olmasına rağmen , Time Out dergisinden " Best New Design " ödülü almış durumda . Mekanın iç dekorasyonunu Rusya da doğup İngiltere de öğrenim gören yetenekli iç mimar Yuna Megre yapmış .

Mari Vanna , Londra da Sovyetler birliği dönemi dekorasyonu ile en öne çıkan mekanlardan biri durumunda . Hani Moskova yada St Petersburg da , oranın yerlileri sizi alıp bir yerlere götürür de , burası bizim çocukluğumuzu gecçliğimizi hatırlatır derler ya , burası da aynı şekilde Sovyetler Birliği yada günümüzdeki adıyla Rusya nın içinden kopup gelen bir mekan . Londra da Sovyetler Birliği'nin gizli sırlarını içinde en iyi şekilde saklayan bu mekan yer olarak ünlü Knightsbridge de bulunuyor . Ayrıca şehrin lüks alışveriş noktalarından Harrod's , Harvey Nichols ve Sloane Street de bulunan designer boutique lere de yürüyüş mesafesinde .

İçerideki atmosfer bir klasik tarzda döşenmiş bir St Petersburg evine girilmiş havası yansıtmakta . Eğer St Petersburg da eski evlerden birine misafir edilmediyseniz yada bir fırsat bulup gezmediyseniz , bu imkanı sakın kaçırmayın derim

 Yemekler kesinlikle size Sovyetler Birliğinde bir yolculuk yaptıracak . Sanki bir esnaf lokantası menüsüne bakar gibi birçok tencere yemeği ile karşı karşıya kalırsanız şaşırmayın zira bildiğimiz Rus Lokantalarının hepsinde bu yemekler sunulmuyor .

Size önerim gözüne kestirdiğiniz yemeklerden ortaya söylemeniz . Rusya da da bunu bu şekilde yaparlar çünkü .



Bizim de bildiklerimizden ;

Golubtzi - Lahana Dolması
Vareniky - Duruma göre Patates , Peynir , Kıyma yada Vişne ile hazırlanmış el yapımı mantı , Kholodetz - Bir nevi jöleli soğuk et ( bu yemek Rusça Soğuk anlamına gelen Kholod kelimesinden gelmekte ve etin jölemsi kısmı 1 gün boyunca kaynatılan kemik suyundan yapılmakta )
ortaya denemek üzere mutlaka karışık Turşu
daha önce denenemişler için pancar ve et ile yapılan Borsh çorbası
Pelmeni - Rus mantısı ( Vareniki den farkı , Pelmeni suda haşlanır ve servis edilir , Vareniki ise aslen Ukrayna mutfağının bir ürünü olup , az da olsa kızartılarak da servis edilebilir )

sipariş edilebilir . Bunlar haricinde menü oldukça zengin ve diğer seçenekler de oldukça iştah açıcı .

Mekanın garsonları ise Aubergine Caviar ve Somonlu rendelenmiş kabak pancake lerin ( Bizdeki mücver gibi )  oldukça  rağbet gördüğünü söylüyorlar

Rus Lonaktasına gidince vodka içmeden de dönülmez diye düşünüyorum . Mekan sizlere bu konuda da oldukça farklı lezzetler sunuyor .Yemek öncesi yada yemekle birlikte farklı lezzetlerle tatlandırılmış vodka shot ları yada kokteylerinden bile sipariş verseniz inanın sürpriz yaşamıyorsunuz. Baharatlı vodkalardan da denemenizi öneririm .

Mari Vanna ,hergün öğle 12:00 den gece 01:00 kadar açık . Öğle yemeği servisi , akşam üstü çayı , akşam servisi ve  yemek sonrası birşeyler içmek için tercih edilebilir .

Rezervasyon için
Telefon : +44 (0) 207 2253 122
email: info@marivanna.co.uk



Mari Vanna - Londra

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben olsam ne yapardım ? Nice - Cannes / Cote d'Azur

Ben olsam ne yapardım ? Koh Samui - Bangkok

Kurumsal Seyahat Yönetimi ile sirketler için saglanan avantajlar nelerdir ?